Voor 15:00 uur besteld | vandaag verzonden

GRATIS BEZORGD VANAF €50 in NL

Making off: nieuwe tas WISH TREE en portemonnee SMALL WISHES

 

Een tas die je jarenlang zal vergezellen op al je avonturen. Een tijdloos en luxe design met veel ruimte om al je wensen te vervullen. Dat is wat ik voor ogen had bij het ontwerpen van de Wish Tree.

Maar hoe gaat zo’n ontwerpproces nou in zijn werk? Graag geef ik je in dit blog een kijkje achter de schermen. Het begint natuurlijk allemaal met een idee. Mijn brein staat nooit stil en daarom draag ik altijd een pen en een schetsboekje bij mij. Inmiddels kan ik bijna een boekenkast vullen met volle schetsboekjes.




 



Keecie staat voor duurzaam. Onze tassen, portemonnees en accessoires worden gemaakt van stevig Italiaans leer en gaan dus jarenlang mee. De Wish Tree is een schoudertas waarin je alles mee kan nemen dat je nodig hebt als je een dagje weggaat. Je portemonnee, telefoon en sleutels natuurlijk, maar ook je waterfles en een A5-notitieboekje. Zoals je hierboven kunt lezen is dat voor mij een essentieel item dat ik altijd bij mij draag. Aan de binnenkant handige vakken en een rits over de hele breedte.

Ik teken een nieuw ontwerp dus eerst op papier en vervolgens maken wij er in het Keecie-atelier een papieren model van. Dit ontwerp passen we net zolang aan totdat het de gewenste afmetingen en functionaliteit heeft. Dan pas wordt er een proefmodel uit leer gemaakt wat wij weer uitvoerig testen: de manier van dragen, de manier van sluiten, een extra vakje meer of minder. We gaan net zolang door totdat we tevreden zijn.

Het definitieve proefmodel sturen we naar ons naaiatelier in Polen waar ze een eerste modelexemplaar maken van de tas/portemonnee. Heel spannend als deze bij ons op het atelier binnenkomen. Zou het zijn zoals we gehoopt hadden? Vaak zijn er nog een paar allerlaatste kleine aanpassingen nodig. Het gaat dan echt om de details.






Als laatste ontwerp ik de print aan de binnenkant. Omdat ik dan precies weet wat de afmetingen van de tas worden. Mijn grootste inspiratiebron is de natuur. Een ommetje in het park of in een botanische tuin zoals De Hortus kan zomaar leiden tot een nieuwe Keecie-print. In de Wish Tree schoudertas en de portemonnee Small Wishes dit keer een print van een olijftak. Het symbool van hoop en vrede!

Als de print klaar is dan kan het nieuwe ontwerp in productie worden genomen. Eerst worden speciale stansmessen gemaakt om de onderdelen uit het leer te snijden. Vervolgens wordt de nieuwe print gezeefdrukt op het leer en wordt elke tas op de naaimachine in elkaar genaaid. Alles met de hand en in die zin is elk item dus uniek!

Dit keer vond ik het leuk om naast de tas ook een bijpassende portemonnee te ontwerpen: de Small Wishes. Er zitten twee vakken in. Een voor je briefgeld en een voor je pasjes. Een mooi cadeau om iemand een fijne verjaardag te wensen, sprankelende feestdagen of gewoon een fijne dag! Omdat niets leuker is dan iemands wensen uit te laten komen.  

Vind je het lastig om te bepalen welke kleur je het mooist vindt? Vraag dan een kleurenstaaltje aan via info@keecie.nl




 

Terug naar overzicht

Winkelmandje

×

Bestel nog voor €50.00 en betaal geen verzendkosten!

Product title

1 x €29.95

Subtotaal

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

Afrekenen