Voor 15:00 uur besteld | vandaag verzonden

GRATIS BEZORGD VANAF €50 in NL

DAY DREAMER & DREAM ON

 

Het is zover! Na een intensief ontwerpproces heeft Keecie weer een nieuwe tas gelanceerd: Day Dreamer

Een échte designers tote bag, gemaakt van oersterk Italiaans kwaliteitsleer. Mét een bijpassende etui de Dream On. Een droom duo voor wie van simpel en stijlvol houdt. In de Keecie studio vroegen we ontwerpster Klaartje de Hartog om ons wat meer te vertellen over het ontwerp proces Klaartje: 'Ik ben altijd al een tassenliefhebber geweest: van een mooie handgemaakte ontwerperstas tot en met de eenvoudige tote bag
 Alleen gaan tote bags normaal gesproken nooit zo lang mee, omdat die van katoen of plastic zijn gemaakt. Daarom leek het me een mooie uitdaging om er zelf eens één te ontwerpen. Een tote bag van kwaliteitsleer, want die gaat een leven lang mee. Én met keuze uit alle Keecie kleuren, zoals je van ons gewend bent. '

 

Maar wat komt er nou precies kijken bij het ontwerpen van een nieuwe tas? vroegen we Klaartje. 'Het begint eigenlijk altijd heel simpel. Met kleine schetsjes en aantekeningen in een notitieboekje. Daarna maak ik een eerste sample tas van papier waarin al m'n ideeën voor de nieuwe tas samen komen. Zo kan ik nog van alles aan het ontwerp aanpassen, zonder dat het definitief is.' Hierna maken we hier in de studio in Amsterdam een sample van leer.
 'Als ik eenmaal tevreden ben over het ontwerp stuur ik het naar ons naai atelier in Polen. Daar maken ze er een sample tas van leer van. Die tas sturen ze dan naar me terug, zodat ik 'm een tijdje kan testen. Want een ontwerp moet natuurlijk niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel! Ik neem dus ruim de tijd voor het testproces: Vaak gaat de tas nog een paar keer op en neer tussen de studio en het naai atelier. '

 

'Tijdens dat proces begin ik ook aan het ontwerpen van de print aan de binnenkant van de tas. Want die maakt dat het een échte Keecie is! Deze keer heb ik me laten inspireren door m'n stationary verzameling van allerlei mooie notitieboekjes, pennen, enveloppen en kaarten. Soms zijn ze met de hand gedrukt. Daar heb ik absoluut een zwak voor! 'Het ontwerp voor de print maak ik tenslotte op de computer, zodat het tijdens de productie in de tassen kan worden gezeefdrukt.'
 

 'Als we eenmaal helemaal enthousiast zijn over de nieuwe tas, gaan we naar het naai atelier in Polen om de laatste aanpassingen door te spreken. 

En dan...kan ie eindelijk in productie! En dat is vakwerk. Want al onze tassen worden met de hand gemaakt in een naai atelier dat al jaren door dezelfde familie wordt gerund, met ontzettend veel aandacht en liefde voor het vak. Het liefst zou ik er de hele dag bij blijven om te kijken!'

 

Tot slot vroegen we aan Klaartje waarom ze de nieuwe tas Day Dreamer zélf zo graag gebruikt: 

Klaartje: 'Het leuke van Day Dreamer is dat je 'm op veel manieren kan dragen. Ik houd 'm 't liefst vast aan de leren handvatten, maar je kan 'm bijvoorbeeld ook losjes over je schouder hangen aan de lange schouderband of cross-body dragen. Voor mij is dit echt de ideale tas voor elke dag: lekker modern en praktisch tegelijk!

Zelfs m'n laptop past erin!' 
Terug naar overzicht

Winkelmandje

×

Bestel nog voor €50.00 en betaal geen verzendkosten!

Product title

1 x €29.95

Subtotaal

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

Afrekenen