Voor 15:00 uur besteld | vandaag verzonden

GRATIS BEZORGD VANAF €50 in NL

Leren tas onderhouden: 8 tips van Keecie

 

Een leren tas gaat een leven lang met je mee. Maar het vereist wel enige zorg en onderhoud. Door je leren tas goed te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat deze er langer mooi uit blijft zien en zijn functionaliteit behoudt. Wij maken je het graag zo makkelijk mogelijk. Hier zijn 8 tips om je leren tas goed te verzorgen.

Bij Keecie maken we gebruik van duurzaam Italiaans leer. Dit leer is zo behandeld dat het bijna geen onderhoud nodig heeft. Toch is het goed om je tas te verzorgen als dit nodig is. Bijvoorbeeld als er een vlek op zit of als je flesje water heeft gelekt op het leer.
 Leren tas onderhouden:

1. Haal vlekken weg met wat zachte zeep

Heb je een vlek op het leer? Maak een doek nat en doe er wat zachte zeep op. Bijvoorbeeld Groene Zeep. Knijp de doek uit en wrijf met zachte kringbewegingen over de plek. Zorg dat je nooit hard op 1 plek drukt om kleurverschillen te voorkomen.

 

2. Droog je tas ondersteboven

Van nature is leer niet waterdicht. Maar het leer dat wij gebruiken is zo behandeld, dat het goed tegen water kan. Bijvoorbeeld tegen regen. Is je leren tas nat geworden door bijvoorbeeld een flesje water dat niet goed dicht zat? Laat je tas dan op de kop drogen. Je kunt er wat proppen keukenrol in doen om het water op te laten nemen. Zet je leren tas niet bij de verwarming. Dan kun je strepen krijgen in het leer.
 3. Leg je tas niet te lang in de zon

Langdurige blootstelling aan direct zonlicht kan het leer uitdrogen en beschadigen. Bewaar je tas daarom op een koele, droge plaats en vermijd direct zonlicht.

 

4. Gebruik een doekje voor de binnenkant

Onze Keecie tassen hebben geen voering. Ook de binnenkant van je tas is dus van leer. Wil je de binnenkant van je leren tas schoonmaken? Gebruik daarvoor een lichtvochtige doek. Zorg dat je niet te hard wrijft.
 5. Gebruik een wonderspons bij inktvlekken

Is er per ongeluk een pennenstreep op het leer gekomen? Als je een tas hebt van gekleurd leer, kun je die weghalen met een wonderspons. Heeft jouw Keecie-tas de ‘Used Look’? Wrijf dan niet te hard en pas op met donkere jeans. Die kunnen afgeven op het Used Look-leer.

 

6. Verwijder krasjes in Used Look-leer

Zit er een kras in het Used Look-leer? Dit is heel makkelijk te verwijderen met een föhn. Door de warme lucht, wordt het paraffine-laagje warm en verdwijnt de kras als sneeuw voor de zon.
 

 7. Zorg goed voor je leren tas

Een leren tas is een kostbaar bezit en moet met zorg worden behandeld. Vermijd het dragen van scherpe voorwerpen in de tas, omdat dit het leer kan vervormen of beschadigen. Probeer te voorkomen dat je tas ergens tegenaan schuurt of stoot. Draag je tas op een comfortabele manier en vermijd overmatige belasting van de hengsels of riemen.

 

8. Gebruik onze Repair Service

Al onze producten worden met liefde met de hand gemaakt. We hopen dat jij er net zo zorgvuldig mee om gaat als wij. Duurzaamheid vinden we erg belangrijk. Een Keecie-tas gaat je hele leven mee. Daarom hebben we de gratis repair service. Dus mocht er eens een drukknoop of een rits stuk zijn, dan repareren we dat kosteloos voor je.

Geniet van je Keecie. Heb je toch een vraag over je tas of portemonnee? Weet dan dat we je graag helpen. Je kunt een mailtje sturen naar info@keecie.nl of stuur ons een berichtje via de chat.
 

Terug naar overzicht

Winkelmandje

×

Bestel nog voor €50.00 en betaal geen verzendkosten!

Product title

1 x €29.95

Subtotaal

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

Afrekenen