Voor 15:00 uur besteld | vandaag verzonden

GRATIS BEZORGD VANAF €50 in NL

Jouw duurzame leren tas van Keecie

 

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij Keecie. We proberen op alle vlakken in het proces, van ontwerp tot eindproduct én daarna, zo duurzaam mogelijk te zijn. We vinden het belangrijk om als merk onze verantwoordelijkheid te pakken en onze impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken. Daarom richten we ons op duurzaamheid in alles wat we doen.
 

 Verantwoordelijkheid

We begrijpen dat je wilt voelen dat je met jouw leren tas bijdraagt aan een duurzamere wereld. Daarom vinden we het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen en onze impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken. We proberen op alle vlakken in het proces, van ontwerp tot eindproduct én daarna, zo duurzaam mogelijk te zijn en kiezen ervoor om alleen te werken met partners die onze visie op duurzaamheid delen. Dit begint al bij de keuze voor het materiaal in de ontwerpfase en gaat door tot aan de verpakking en verzending per fietskoerier. Maar ook daarna nemen we onze verantwoordelijkheid door een gratis Repair Service aan te bieden, mocht er iets kapot gaan. Zo proberen we onze impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken.

Leren tassen van hoge kwaliteit

Onze tassen worden gemaakt van hoogwaardige materialen. Zo werken we alleen met Italiaans leer van de hoogste kwaliteit, dat wordt gelooid onder de strenge Europese milieuregelgeving. Ons certificaat vind je hier. Leer is een natuurlijk materiaal, gemaakt van een restproduct, dat een leven lang meegaat. Het leer dat wij gebruiken is 100% afkomstig uit een reststroom. Het zijn de huiden van runderen die overblijven nadat het vlees en de melk is gebruikt. Jaarlijks verwerkt de industrie op deze manier meer dan 8 miljoen ton dierenhuiden. Mocht er niets met die huiden gebeuren, zouden we een enorm afvalprobleem hebben.


Waarom kiezen wij voor leer en niet voor een alternatief? De meeste alternatieven voor leer (vaak ‘vegan leer’ of ‘faux leer’ genoemd) die op dit moment op de markt zijn, zijn gemaakt van plastic. Verschillende ontwerpers gebruiken bijvoorbeeld gerecyclede PET-flessen, en prijzen hun design aan als ‘vegan leer’. Wetenschappelijk onderzoek heeft echter laten zien dat synthetisch leer heel wat schadelijker is dan traditioneel leer. Daarnaast gaat plastic minder lang mee en gaan dit soort tassen sneller kapot, wat zorgt voor meer consumeren. Om deze reden kiezen wij voorlopig nog steeds voor echt leer, totdat er een betere, duurzamere optie op de markt komt, die even lang mee gaat. We houden de ontwikkelingen nauw in de gaten.

Ambachtelijk gemaakt in een kleinschalig atelier

Bij Keecie kies je voor een duurzame leren tas voor het leven. Dat betekent dat we niet alleen focussen op het maken van een mooi ontwerp, maar ook op het maken van een kwalitatief product. En dat begint al bij het ontwerpproces. Elk detail telt. Zo hebben onze leren tassen bijvoorbeeld geen voering. Dit is een onderdeel dat vaak stuk gaat bij tassen en dat wat ons betreft niet veel toevoegt.

En wat dacht je van het productieproces? Jouw leren tas moet niet alleen lang meegaan, maar ook op een verantwoorde manier gemaakt zijn. Dat wil zeggen, onder goede werkomstandigheden en binnen Europa. Onze ontwerpen worden tot leven gebracht door een kleinschalig naaiatelier in Polen. Dit ambachtelijke familiebedrijf heeft tientallen jaren aan vakkennis en is gespecialiseerd in handwerk en kwalitatieve naaitechnieken.


Tijdloos ontwerp

Onze tassen zijn tijdloos en niet trendgevoelig, zodat ze jarenlang meegaan. We houden ons niet bezig met trends, maar laten ons inspireren door designklassiekers. Slow-fashion staat bij ons voorop. Het resultaat? Een collectie non-seasonal tassen die eenvoud uitstralen en passen bij elke gelegenheid en garderobe. Zo zijn een aantal modellen die 15 jaar geleden ontworpen zijn, nog steeds de bestsellers uit onze collectie. Keecie heeft een constante collectie die verkrijgbaar is in 16 tijdloze kleuren.

Verzorg je leren tas

Een belangrijk onderdeel van duurzaam consumeren is goed zorgen voor de spullen die je hebt. Door je leren tas goed te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat deze er langer mooi uit blijft zien en zijn functionaliteit behoudt. Om je een handje te helpen hebben we een Care & Repair Guide gemaakt waarin je leest hoe je jouw duurzame leren tas voor altijd mooi houdt.

Gratis Repair Service

Onze producten zijn zo ontworpen, dat er zo min mogelijk kans is dat er iets stuk gaat. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat de rits of een drukker niet meer goed sluit. Of dat er een stiksel loslaat. Mocht er toch iets stuk gaan aan jouw Keecie-product, dan helpen we je graag met onze gratis Repair Service. Bekijk hier hoe de Repair Service werkt.

Blijf op de hoogte

Duurzaamheid staat hoog op onze agenda en we zien altijd kansen om te verbeteren. Wil je op de hoogte blijven van onze stappen richting een nóg duurzamer proces? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
 

 

Terug naar overzicht

Winkelmandje

×

Bestel nog voor €50.00 en betaal geen verzendkosten!

Product title

1 x €29.95

Subtotaal

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

Afrekenen